UHAT

Uhat-

Uhat on monikkomuoto sanasta uhka.

Niitähän meillä on:

1. Ilmastonmuutos

Sää lämpenee eli napajäätiköt sulavat ja rannikkoalueet kaupunkeineen jäävät veden alle

2, Koronavirus eli COVID. Leviää kulovalkean tavoin ympäri maailmaa ja suorittaa apuharvennusta ihmiskunnan keskuudessa.

3. Ukrainan sota. Saattaa laajentua harkitsemattomasti aiheuttaen tuhoa kaupunkien ja ihmisten keskuudessa ja tuottaen surua ja tuskaa.

4. Ruokakriisi. Ravinto ihmisiltä vähenee ja paikallisesti saattaa kokonaan loppua. Alku on meilläkin jo nähtävissä: elintarvikkeiden hinnat ovat nousseet jo kymmenisen prosenttia.

Katsotaanpas

Ilmastonmuutosta on ollut maailmalla on ennen ihmisen ilmestymistä pilaamaan ympäristöänsä, alueet jotka ovat nykyisin aavikoita ovat aikoinaan olleet , kuulemma, ihan asumiskelpoisia maita. Tälläkin alueella oli n. 25000 vuotta sitten viisitoistametrinen jääpeite. Ei ole enää, vaan suurimmalta osin ihan viljelyskelpoista maaperää.

Korona ja muut kulkutaudit. Niitä tulee ja menee. Rutto aikoinaan kummasti vähensi Euroopankin asukasmäärää ihan mukavasti. Espanjan tauti niitti satoaan 1900-luvun alkupuolella Suomessakin, Täällä kuitenkin vain yhä pällistellään. Korona on ja jyllää aikansa eri variaatioineen kunnes väistyy (jonkin uuden basiliskon tieltä.

Sodat ovat ihmiskunnan ikivitsaus josta ollaan näköjään pääsemättömissä, mutta niillä on kuitenkin se ominaisuus että päättyvät aina jossain vaiheessa "ikuisen rauhan sopimiseen" kunnes se taas rikotaan.

Ruokakriisi ei ole mitään uutta ihmiskunnan historiassa, niitä tulee ja menee alueellisesti vaihdellen, mutta on kuitenkin voitettavissa jos vain halua riittäisi.

Valitettavasti vain ahneus ja itsekeskeisyys in erän ihmiskunnan perisynneistä joista eronn pääseminen tuntuu ajoittain ylivoimaiselta. Uskotaan ja toivotaan silti silla tänäänhän on torstai ja sen piutäisi olla toivoa täynnä???

Mietiskeli Jappa eli Ailion Jari